Al 90 jaar een begrip in Purmerend

Autobedrijf Zijp is al sinds 1925 officieel auto-dealer voor Purmerend en omstreken.

De in de jaren gegroeide reputatie van een uitstekende service is zowel aan onze technische uitrusting als aan onze vakkundige medewerkers te danken.
 Zij staan immers garant voor onze bekende uitstekende service.

Wij hopen dat dit bezoek op onze site het begin kan worden van een langdurige relatie.
 Van onze kant zullen wij daar alles aan doen.

img-1
Bij Autobedrijf Zijp bent u gegarandeerd van een goed aanbod van zowel goede gebruikte als nieuwe brommobielen. Wij hebben altijd brommobielen in diverse prijsklassen op voorraad staan. Op nagenoeg alle brommobielen die wij verkopen geven wij garantie zodat u onbezorgd op pad gaat.

Bent u al in het bezit van een brommobiel of heeft u een auto of brommer maar wilt u overstappen naar een brommobiel dan kunt u deze bij ons inruilen. We zullen de inruilwaarde van uw voertuig bepalen en samen bekijken wat de mogelijkheden voor u kunnen zijn. Ook kunnen wij de financiering van uw nieuwe brommobiel verzorgen. Natuurlijk kan het zijn dat u graag brommobiel zou willen rijden maar dat u geen ervaring heeft of dat u niet durft. Ook dat is geen enkel probleem. Wij kunnen ervoor zorgen dat u een aantal rijlessen kunt volgen zodat u vertrouwd op pad gaat!

Ook voor onderhoud en reparatie van uw brommobiel kunt u bij Autobedrijf Zijp terecht. Wij beschikken over een eigen moderne werkplaats. Waar u eventueel gebruik kunt maken van een tijdelijke leen brommobiel. Bent u niet in staat uw brommobiel naar ons toe te brengen dan kunnen wij deze bij u voor de deur komen ophalen, uiteraard brengen wij hem ook weer voor u terug.

Indien u geïnteresseerd bent in één van de brommobiel modellen dan kunnen wij samen met u bepalen welk model het beste bij u past. Ook voor een vrijblijvende proefrit kunt u uiteraard altijd bij ons terecht. Wij kunnen deze bij u thuis of bij ons op de zaak organiseren. Het vervoer van en naar onze showroom verzorgen wij ook. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact met ons opnemen: 0299 – 423 891

Wat is een AM Rijbewijs

Heeft u een personenautorijbewijs dat is verlopen, of niet verlengd kan worden, dan komt u in de meeste gevallen gewoon in aanmerking voor het AM-rijbewijs, waarmee u een brommobiel mag besturen. Voor het aanvragen van het AM-rijbewijs kunt u terecht bij uw gemeente.

Alleen als u nooit een B rijbewijs heeft gehad, moet er een examen gedaan worden voor het AM-rijbewijs.

Wat houdt dit examen in?
Voor de CBR website over het examen: cbr.nl
Hier wordt o.a. uitgelegd dat u ook examen kunt doen voor de bromfiets, om een brommobiel te mogen besturen.

Theorie examen
Om een brommobiel te mogen besturen moet u in het bezit zijn van een geldig rijbewijs AM. Indien u een rijbewijs B of C heeft mag u overigens ook een brommobiel besturen en krijgt u bij verlenging van het rijbewijs ook de categorie AM toegevoegd*. Heeft u geen enkel rijbewijs, dan moet u een theorie- en een praktijkexamen afleggen. Het theorie examen bestaat uit 50 vragen waarvan er 44 juist beantwoord moeten worden. Er zijn 35 vragen die met JA/NEE moeten worden beantwoord en 15 meerkeuze- en open vragen. Dit theorie-examen is voor bromfietsen (AM2) en brommobielen (AM4) gelijk

Praktijkexamen brommobiel (alleen indien u geen enkel rijbewijs heeft of heeft gehad *)
Voor het besturen van een brommobiel moet vanaf 1 maart 2010, naast het theorie examen ook een
praktijkexamen worden afgelegd. Het examen voor bromfietsen is anders dan voor brommobielen. Voor brommobielen bestaat het examen uit elf speciale handelingen op een afgesloten terrein. Tijdens het examen kiest de examinator uit twee groepen van 5 handelingen en er moet in elk geval altijd de “stop in de bocht” oefening worden gedaan. Het examen duurt een half uur en de handelingen mogen een keer worden overgedaan, de examinator kijkt van een afstand toe. Verkeersdeelname tijdens het praktijkexamen wordt niet getoetst maar is natuurlijk wel zeer aan te raden indien u nog nooit in een brommobiel heeft gereden. Indien u examen heeft gedaan in een brommobiel mag u niet met een brom- of snorfiets gaan rijden. Heeft u examen gedaan op een bromfiets mag u wel in een brommobiel gaan rijden.

Heeft U het bromfietscertificaat niet omgewisseld voor het AM rijbewijs ?
Als u niet in het bezit bent van een rijbewijs in categorie A of B (of als u na 1 juli 1985 niet in het bezit van een A of B rijbewijs bent geweest) moet u bij het CBR een examen afleggen voor het rijbewijs AM. Naast het theorie-examen moet er per 1 maart 2010 ook een praktijkexamen afgelegd worden.

* In sommige gevallen wordt het B of C rijbewijs ingenomen door de politie / justitie. Men komt dan niet zomaar automatisch in aanmerking voor het AM rijbewijs. Het ligt aan de zwaarte van het vergrijp wat de beoordeling zal zijn. Het is mogelijk dat er opnieuw een examen afgelegd moet worden voor het AM rijbewijs. Dit is ter beoordeling van het CBR.