Brommobiel informatie

Ligier beschikt over een topgamma brommobielen: comfortabele, sportieve auto’s. Deze auto’s halen maximaal 45 km/u. Je mag al met een brommobiel rijden vanaf 16 jaar (met AM- of bromfietsrijbewijs).

Waarom een brommobiel?

  • Je mag ermee rijden vanaf 16 jaar en hebt enkel een
    AM-rijbewijs nodig (bromfietsrijbewijs).

  • Een brommobiel beschermt je tegen weer en wind en is veel comfortabeler dan een scooter of elektrische fiets.

  • Er zijn geen APK en wegenbelasting nodig.

  • Een brommobiel beschikt over een ruime koffer, en je kan
    1 passagier vervoeren.

  • Parkeren is erg makkelijk en gaat veel vlotter dan met een grote wagen.

  • De brommobielen van Ligier zijn helemaal uitgerust met alle luxe.

Voor wie is een brommobiel?

Voor het besturen van een brommobiel dien je als bestuurder minimaal 16 jaar te zijn en in het bezit van een AM-rijbewijs (bromfietsrijbewijs). Voor de jeugd is een 45 km auto of brommobiel een veilig vervoersmiddel in plaats van de scooter.

Daarnaast is de brommobiel ook uitermate geschikt voor wie het B-rijbewijs vanwege lichamelijke redenen of mogelijk de taalbarrière te hoog gegrepen is. Daarnaast is de brommobiel erg populair onder de ouderen die hun B-rijbewijs niet verlengd krijgen.

Meer brommobiel info vind je op de brommobielen website van Ligier.

Wetgeving en de verschillende veiligheidsaspecten

Met een brommobiel functioneer je goed in het verkeer. Niet alleen in de stad, maar ook op afgelegen landweggetjes is het een ideaal voertuig om mee onderweg te zijn. Alle andere weggebruikers moeten de brommobiel als motorvoertuig behandelen en daarbij gelden dus ook de standaardregels. Stel dat jij van rechts komt, dan heb jij ook gewoon voorrang.

Het is uiteraard wel belangrijk om veilig de weg op te gaan. In deze brommobiel hoef je geen helm op, maar je moet natuurlijk wel je veiligheidsgordel dragen. Ook hoor je je te gedragen als een echte motorvoertuigbestuurder. Je bent dan ook verplicht om op de weg te rijden in plaats van op de fietspaden en fietsstroken. Je mag echter niet op autowegen en autosnelwegen rijden. Ook mag er slechts 1 persoon naast de bestuurder van de brommobiel zitten.